Rectangle, Font, Line
Rectangle, Font, Line

BUIZEN BUIGEN IN MIDDELGROTE EN GROTE OPLAGES

LEES MEER

High automated production process

Empowered employees

Focus on renewable energy

TUBEWORKX: SPECIALIST IN HET BUIGEN VAN BUIZEN EN LEIDINGEN

Wij buigen buizen met een diameter van ø6 tot ø76 mm in: of het nu om staal, koper, roestvast staal, RVS of aluminium buizen gaat. Met hoge nauwkeurigheid kunnen wij conform de specificaties van onze opdrachtgevers, buizen buigen in nagenoeg elke gewenste vorm. Dit gebeurt in onze gerobotiseerde en geautomatiseerde buigcellen.

Motor vehicle, Automotive design, Mass production
Audio equipment, Shoulder
Motor vehicle, Automotive design, Hood, Yellow

ONBEMAND PRODUCEREN EN BEWERKEN

Onze productiecellen kunnen onbemand produceren. De buizen worden in rechte lengtes aangevoerd. Waarna ze worden gebogen en eventueel gekalibreerd. Hierna worden de uiteinden bewerkt (van een specifieke vorm voorzien). Vervolgens wordt het product automatisch op maatvoering gecontroleerd.

Een handelingsrobot verplaatst de buizen vanaf de buigmachine naar de verschillende bewerkingsmachines. De robot legt aan het einde van de cyclus het product in de daartoe bestemde bakken. Deze bakken worden toegevoerd vanuit een 5 meter hoge toren. Dit alles gebeurt onbemand en 24 uur per dag en 7 dagen per week. Verder heeft de buigautomaat een automatische aan- en afvoer.

SNELLE CYCLUSTIJDEN

Tubeworkx maakt gebruik van de modernste buigcellen op dit moment. De aanvoer van op lengte afgekorte buizen en de afvoer van gebogen producten geschiedt volautomatisch. De buigcel kent een combinatie van buigen in maximaal vier verschillende radii op hetzelfde product.

SOLAR PRODUCTIELIJN

Voor het bewerken van solar buizen heeft Tubeworkx een automatische werkcel. Binnen een aantal stappen voorziet de machine, de buizen van ponsgaten en de benodigde pijpeindbewerking. Om olieresten en andere verontreinigen te verwijderen, is er een wasinstallatie gekoppeld aan de machine. De producten worden nadat ze zijn bewerkt, automatisch gereinigd en gedroogd, zodat de buizen klaar zijn om verwerkt te worden in het eindproduct.

Wood

Wilt u weten wat Tubeworkx voor u kan betekenen?

Laat ons meedenken

CONTACT